Stresscoach Delft

Stress maken we allemaal mee. Tijdens school, opleiding, werk, thuis of vrije tijd.

Er bestaan twee soorten stress: Gezonde stress en ongezonde stress. Gezonde stress betekent dat de stress of spanning die iemand heeft net die prettige/ fijne spanning geeft en men zich daarna weer kan ontspannen (Dit is de spanning die je voelt voor bijvoorbeeld een examen, een optreden, sollicitatiegesprek of andere spannende gebeurtenis). Gezonde stress zorgt ervoor dat je extra alert kunt reageren en geconcentreerd kunt werken. Zodra de spannende gebeurtenis voorbij is, neemt de spanning weer af. Bij ongezonde stress is sprake van te veel, te weinig of onaangename spanning. Ongezonde stress is het gevolg van een verstoord evenwicht tussen de belasting door werk- en/ of privé omstandigheden en wat je als persoon aan kunt. Als stress te lang aanhoudt, te vaak voorkomt en/of te groot is, is er onvoldoende gelegenheid om tussentijds te herstellen. Dan is er sprake van ongezonde stress. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten (o.a. hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, verminderde weerstand), psychische klachten (depressiviteit, irritatie, besluiteloosheid, gejaagdheid, angst) en verandering van gedrag (meer eten, drinken, roken, medicijngebruik, concentratieproblemen, cynisme en bitterheid).

De stresscoach Delft kan u hierbij helpen. Hij kijkt met u naar de mogelijkheden om oplossingen te vinden voor de ondervonden stress. Hij zoekt met u naar de mogelijkheden om stress direct te verminderen en/ of een burn-out te voorkomen. Hij zal samen met u onderzoeken wat de ongezonde stress veroorzaakt, hier oplossingen voor vinden en er verandering mee bereiken. Deze verandering is er op gericht om stress te verminderen, er beter mee om te kunnen gaan en / of te kunnen voorkomen.

Ervaart u ongezonde stress en heeft u hulp nodig bij het verminderen hiervan? Plan dan nu een afspraak met onze stresscoach Delft!

 

Remco Schmohl